• Kidsdag Into Nature

Into Nature Kidsdag

Categorie: 
Evenementen

Zaterdag 2 oktober is het Into Nature Kidsdag. Om 13.00 uur is er een gratis rondleiding langs een aantal kunstwerken op de kunstroute die aantrekkelijk en spannend voor kinderen van 7 tot 13 jaar zijn. Into Nature sluit hiermee aan bij Oktober Kindermaand, het evenement dat kinderen jaarlijks enthousiast maakt voor de kunst en cultuur in Drenthe. Tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen de kinderen meedoen aan de workshop 'Energiebouwers' bij de schaapskooi Bargerveen. 

De Nederlandse kunstenaar Semâ Bekirović ontwikkelde voor Into Nature een gigantische toverbal van suiker. Dieren, zon en regen hebben de oorspronkelijke rode bal al flink aangetast. De bal is op dit moment meer blauw dan rood en favoriet bij mieren en bijen. Met dit suikergoedkunstwerk als voorbeeld gaan de kinderen zelf een kunstwerk maken voor insecten. Kunstenaar Nicoline Goris gaat met de kinderen aan de slag om met snoep en natuurlijke materialen bouwwerkjes te maken die een feest voor dieren zijn in de eigen tuin of het balkon. 

Into Nature is een tweejaarlijkse tentoonstelling in het Drentse landschap. Tot 24 oktober vindt de editie plaats in het Bargerveen, gemeente Emmen. Langs twee routes staan achttien kunstwerken van internationale kunstenaars die zich lieten inspireren door het thema 'New Energy'.