• Culturele Mobiliteit - museum wierdenland
  • Culturele Mobiliteit - museum wierdenland
  • Culturele Mobiliteit - museum wierdenland

Museum Wierdenland toegevoegd aan Culturele Mobiliteit

Categorie: 
Onderwijs

Museum Wierdenland in Ezinge is toegevoegd aan het programma van Culturele Mobiliteit Groningen. Dit betekent dat de groepen 5 tot en met 8 volgend schooljaar het programma 'Het mysterie van de Wierde' tegen gereduceerd tarief met de kunstbus kunnen bezoeken. Samen met Kaatje en Jacob leren de leerlingen wat de mensen vroeger op de wierden deden, wat ze aten en in welke omgeving ze leefden. 

In het programma Culturele Mobiliteit kunnen scholen tegen lage vervoerskosten een museum in de provincie Groningen bezoeken. In een educatief programma leren de leerlingen over de geschiedenis van de provincie of over de kunst in het Groninger Museum. In Museum Wierdenland leren de kinderen wat een terp of wierde is. Welke planten vroeger op de wierden groeiden. En hoe de mensen bepaalde soorten tot een voedzame maaltijd verwerkten of tot een medicijn tegen ziekten. 

Leerlingen zullen begrijpen dat er vroeger geen supermarkten waren waar je producten uit verre windstreken kon kopen. En dat er geen dokter beschikbaar was met allerlei handige pilletjes. Ze ontdekken het verleden door samen met Kaatje en Jacob opdrachten uit te voeren. 

Culturele Mobiliteit
Jaarlijks worden dankzij het project Culturele Mobiliteit duizenden Groningse basisschoolleerlingen vervoerd naar de grote musea in de provincie. Met de kunst- of erfgoedbus leren ze op locatie over het Verhaal van Groningen en beeldende kunst.

De inschrijving voor het schooljaar 2022-2023 start na de meivakantie.

Naast Museum Wierdenland kunnen scholen ook kiezen voor een bezoek aan het Groninger Museum, Landgoed Fraeylemaborg, Openluchtmuseum Het Hoogeland, Veenkoloniaal Museum, Museum Klooster Ter Apel, Schoolkerk Garmerwolde en De Middeleeuwse stad. 

Meer informatie