• Carillon Martinitoren Groningen speelt voor thuiswerkers K&C

Martinitoren speelt voor thuiswerkers K&C

Categorie: 
Evenementen

Het Carillon van de Martinitoren in Groningen speelt op 8 december 2020 het nummer "Bid, Huil, Lach en Bewonder" van Ramses Shaffy voor de medewerkers van K&C.
In ruil voor een donatie is het lied op 8 december om 12.40 uur te horen. K&C geeft gehoor aan het bestuur van Stichting Martinikerk die werkgevers opriep om een lied cadeau te doen aan thuiswerkende medewerkers. 
Directeur Marieke Vegt: "Ramses zingt zijn lied voor degene die dacht dat ie alleen was en voor degene die weet, we komen samen....en daarom kies ik dit nummer voor al onze thuiswerkende collega's in de cultuursector die snakken naar culturele ontmoetingen. Die zingen, vechten, huilen, bidden en willen lachen, werken en weer bewonderen. Muziek verbindt ons en omdat we elkaar nu al zo lang missen zei ik direct JA tegen deze actie. Vanuit de hoogste toren van Groningen hoop ik iedereen even kippenvel te geven want dat geeft dit nummer mij".

Iedere dinsdag, van 8 december t/m 26 januari, is er tijdens en een live-uitzending van Babette op Noord (radio Noord) een nummer te horen. Het moet het signaal worden van verbondenheid en blijk van waardering. Tijdens de uitzending van Babette op Noord is er ook ruimte voor een gesprek met de werkgever die op dinsdagmiddag aan haar werknemers een lied op het Carillon cadeau doet. 

De Martinikerk vormt al eeuwen lang het hart van Groningen. De verbindende kracht van het Carillon van de Martinitoren is in de stad eeuwenoud. Dat medewerkers van bedrijven die niet in de stad Groningen wonen is geen probleem. Het spel van Stadsbeiaardier Auke de Boer is, bijvoorbeeld in een speciaal belegde vergadering, live te volgen via een zoom- of teams-meeting. Er kan uit een lijst van nummers van klassiek tot populair worden gekozen. K&C heeft een speciaal verzoek ingediend. Of deze kan worden uitgevoerd is nog even spannend. 

In de maanden december en januari kan op de zaterdagochtend van 11:00 tot 12:00 uur door iedere voorbijganger een verzoeknummer op het Carillon worden aangevraagd. 

Het initiatief is gestart door de Stichting Martinikerk in samenwerking met de voedselbank. Enerzijds om thuiswerkers een hart onder de riem te steken en anderzijds om geld in te zamelen dat ten goede komt aan het onderhoud van de Martinikerk.