• bevrijdingsfestival

Lokale artiesten op Bevrijdingsfestival

Categorie: 
Kunstbeoefening

Het gratis toegankelijke Bevrijdingsfestival telt 5 mei maar liefst 23 artiesten uit Drenthe. 
Zij schitteren naast de landelijk bekende headliners als Blaudzun en Kenny B op het gratis toegankelijke festival aan de Baggelhuizerplas in Assen. 
De symfonische metalband Blackbriar uit Assen staat zelfs op het hoofdpodium. Deze band nam in april nog een YouTube Award in ontvangst, omdat ze 100.000 abonnees op hun kanaal hebben. De vijfkoppige band is bezig met een nieuwe cd en gaat na de zomer op tournee met de metalband Epica.
Sorry John en The Heck zijn bevestigd voor de Sena Performers stage. Deze twee bands hebben afgelopen jaar het Hit the North traject succesvol afgerond met een spetterend optreden op Eurosonic. 

Lokale helden
De meeste Drentse acts zijn te vinden op de Heroes-stage van het Bevrijdingsfestival. Dit podium, gecreëerd voor beginnend en aanstormend talent, heeft plaats gereserveerd voor onder andere Sendeep, Libomodo, The Roosterz, Jason Staal, Hannah Mae en Morgendust. 

Dj's
Op de dancestage zien we Sheriff, Brent Electric, Thyrza, D-Brax en Mitchel King. Deze vijf Drentse dj's hebben in april één van de prijzen van de Freedom Dance Battle of Kunstbende gewonnen en daarmee een plaatsje op het dancepodium. 

Hit the North talenten
De Noordelijke Bevrijdingsfestivals Groningen, Friesland en Drenthe presenteren ook de nieuwe lichting Hit the North-acts. Hit the North is het talentontwikkelingstraject van ESNS, Popfabryk, POPGroningen, K&C en Into the Great Wide Open. In Assen staan de bands Small Town Bandits en Meadowlake uit Groningen en de Friese band Lester Blackfield.