• Push Pull Present - Loes Heebink
  • Push Pull Present - Loes Heebink
  • Push Pull Present - Loes Heebink
  • Push Pull Present - Loes Heebink
  • Push Pull Present - Loes Heebink
  • Push Pull Present - Loes Heebink

Loes Heebink voor Push/Pull/Present in Leipzig

Categorie: 
Kunstbeoefening

Kunstenaar Loes Heebink is sinds 1 december artist-in-residence in Leipzig.
De kunstenaar uit Kolderveen woont en werkt een maand lang in een voormalige katoenspinnerij. Ze neemt deel aan het project Push/Pull/Present van CBK Emmen en K&C en mag deelnemen aan het Leipzig International Art programma. Loes wil door de contacten met de andere internationale kunstenaars die in Leipzig verblijven, een impuls aan haar werk geven.

Loes Heebink maakt foto's, film, installaties en performances. In haar werk vallen de grenzen tussen verschillende artistieke disciplines vaak weg, door de combinatie van sculptuur en geluid en ruimtelijk werk en video. In de voormalige Oost-Duitse stad wil ze zich concentreren op de realisatie van deel twee en mogelijk deel drie van haar videodrieluik Sky Kisses Earth. 

Door de coronacrisis is er veel werk voor kunstenaars weggevallen. Loes is daarom blij dat dit project wel door kan gaan. Met een werkbudget, een letter of invitation' en een negatieve Covid-test kon zij afreizen naar een stad met een rijke artistieke kunst- en muziekscene. Zij woont en werkt in een 80 vierkante meter grote studio met 5 meter hoge plafonds en een gemeenschappelijke ruimte met keukenfaciliteiten. "De Spinnerei is een fantastische plek om een maand kunst te maken, kunst uit te wisselen en samen te werken. Ik wil de kunstenaars die daar werken leren kennen, kennis maken met hun werk en vooral hun visie op kunst horen. Daarnaast is de coaching van de professionals op locatie een manier om me sterker te richten op een verdieping van mijn beroepspraktijk. " 

Na Loes Heebink gaat kunstenaar Gejan Stol uit Assen in januari in het kader van Push/Pull/Present naar Het Wilde Weten in Rotterdam en in februari verblijft Esther Schlebos uit Buinerveen bij AADK in Murcia, Spanje. De kunstenaars maken tijdens hun verblijf nieuw werk dat van 27 maart t/m 16 mei 2021 te zien is in CBK Emmen. 

Push/Pull/Present is onderdeel van het Noordenaars programma Artists in Space en wordt mede-gefinancierd door het Mondriaan Fonds.