• Up North

Last call voor jonge makers die een productie willen maken

Categorie: 
Kunstbeoefening

Ben jij een jonge cultuurmaker en heb je een idee voor een productie waarbij je verschillende disciplines combineert? Dan zijn we op zoek naar jou! Stuur je plan voor 4 november 2022 naar info@upnorth-lab.nl. Als hiphop- of popartiest in Drenthe, Groningen en Friesland is het niet eenvoudig om het geld te vinden om een productie te maken voor poppodia en festivals. Up North ondersteunt jou bij je plannen. 

De beste inzendingen worden uitgenodigd voor een pitch op dinsdagavond 8 november. Hieruit worden twee producties geselecteerd. Dan kan het maakproces beginnen dat duurt tot 31 december 2022. Hierna is je productie beschikbaar voor presentatie op podia en festivals in 2023. Samen met de geselecteerde makers stellen we een team van professionals samen waarmee jij de productie gaat maken. Daarnaast stellen wij een ontwikkelbudget beschikbaar en ontvang je gage voor de optredens.

Up North is het noordelijke talentontwikkelingstraject voor interdisciplinaire producties. Binnen Up North worden artiesten ondersteund in hun ontwikkeling en presenteren we hun producties op festivals en poppodia. Up North is een initiatief van de Popfabryk (Friesland), Noordstaat (Groningen) en Stichting Kunst & Cultuur (Drenthe).
Voor vragen kun je contact opnemen met projectleider Minke van der Velde via:
minke@upnorth-lab.nl. Kijk ook eens op www.upnorth-lab.nl

Up North wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie en We the North.