• CMK Groningen
  • Embedded thumbnail for Laat je inspireren door de video van CBS de Rank

Laat je inspireren door de video van CBS de Rank

Categorie: 
Onderwijs

De tweede aanvraagronde Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK) voor het schooljaar 2019-2020 loopt nog tot 1 oktober 2019. Dankzij deze regeling profiteren kinderen op de basisschool van goed cultuuronderwijs. Kinderen leren met plezier belangrijke vaardigheden en kunnen zich – dankzij goed cultuuronderwijs - ontwikkelen tot creatieve en kritische mensen die klaar zijn voor de uitdagingen in deze 21e eeuw. De deadline voor een aanvraag is 1 oktober 2019.
Wil jij als leerkracht of cultureel ondernemer deze ronde een aanvraag doen, maar zie je op tegen het papierwerk of weet je niet goed waar je de bijdrage aan wilt besteden? Bekijk dan ter inspiratie de video die CMK Groningen maakte op CBS de Rank. Zij hebben met de CMK-bijdrage Theaterschool de Wonderboom ingeschakeld om samen met de leerlingen een unieke musical te realiseren. 
Bekijk de film in de slider naast dit nieuwtje of klik hier om naar YouTube te gaan.

Voor advies of hulp bij je aanvraag kun je contact opnemen met Bas Hendrickx, projectleider CMK Groningen.

Achtergrondinformatie
Basisscholen in Groningen kunnen een geldbedrag per leerling aanvragen om ambities op het gebied van cultuuronderwijs te realiseren. Centraal staat het verankeren en de kwaliteitsverbetering van cultuureducatie centraal. Wil je meer weten over de regeling en het doen van een aanvraag? Op www.cmkgroningen.nl vind je alle informatie over de regeling. 

Culturele ondernemers kunnen een bijdrage aanvragen om een cultureel product te ontwikkelen op vraag van één of meerdere scholen. Ook is het mogelijk om bestaande producten door te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door een bestaand project op maat te maken voor de lokale situatie van de school of om bestaand lesmateriaal uit te bouwen tot een leerlijn.