• Scénes uit het Post-Antropoceen van Merijn Bolink

Kunstwerk Merijn Bolink onthuld

Categorie: 
Pers & Media

Voor ons gebouw in Assen is 9 september het kunstwerk Scènes uit het Post-Antropoceen III onthuld. Een kunstwerk dat is gemaakt door Merijn Bolink, beeldhouwer, installatiekunstenaar en tekenaar uit Amsterdam. Voor het ontwerp haalde Bolink inspiratie uit het verleden van het voormalige gymnasium. Hij verbindt hiermee het verleden aan de toekomst. 

Scènes uit het post-antropoceen bestaat uit dierfiguren en legt een directe relatie naar de evolutietheorie. Het aantal kunstwerken in de openbare ruimte in Assen wordt met de plaatsing van het werk verder uitgebreid. Vanaf de openbare weg, Dr Nassaulaan, is het werk ook voor passanten goed te zien.  

Het gebouw aan de Dr. Nassaulaan was vroeger een school. Het voormalig gymnasium is in 1825 als Latijnse school gebouwd. De school is opgericht door Hendrik Jan Nassau. De Nassaulaan en het Nassaucollege zijn naar hem vernoemd. De school is in 1974 in gebruik genomen door justitie en daarna deed het dienst als kantoor door Staatsbosbeheer. Nu is het gebouw een verzamelgebouw, waarin Stichting Kunst & Cultuur, Brance Benefits, de Noordelijke Rekenkamer en Renon zijn gehuisvest. Het kunstwerk is gerealiseerd in opdracht van K&Cr, in samenwerking en overleg met alle andere bedrijven en organisaties in het gebouw. (Foto's Sake Elzinga)