• Kunstproject New Manhattan

Kunstproject New Manhattan

Categorie: 
Kunstbeoefening

De tentoonstelling New Manhattan van kunstenaar Jip de Beer uit Groningen wordt op dinsdag 8 januari om 16:30 uur geopend in het Groninger Forum aan de Oude Boteringestraat. De website van K&C is onderdeel van dit kunstproject. 

New Manhattan is een 3D-geprinte fictieve miniatuur-stad die bestaat uit meerdere kleine kunstwerken. De architectuur van de stad wordt bepaald door verschillende webpagina's, die samen één groot kunstwerk vormen. Door websites weer te geven als driedimensionale gebouwen maakt Jip de Beer de digitale wereld van Groningen tastbaar. Net als New York is het internet een plek van gemengde culturen; alles is er te krijgen en er is altijd wat te beleven. In New Manhattan worden alle webpagina's als het ware buren en staan we stil bij onze positie in de digitale wereld. 

New Manhattan zal tot 10 februari 2019 te zien zijn bij het Groninger Forum aan de Oude Boteringestraat. Kijk voor meer informatie over dit kunstproject op de website voordekunst.nl en op de website van Jip de Beer.