• Push/Pull/Present Moving Mountains

Kunstenaars presenteren werk

Categorie: 
Kunstbeoefening

Eindelijk kunnen Loes Heebink uit Kolderveen, Esther Schlebos uit Buinerveen en Gejan Stol uit Assen hun kunstwerken presenteren. Na een onzekere coronatijd kunnen ze de tekeningen, schilderijen, installaties en videoproducties tonen die ze gemaakt hebben in het artist in residence programma Push/Pull/Present. De expositie Moving Mountains is vanaf 5 juni tot 11 juli na reservering te bezoeken in Centrum Beeldende Kunst Emmen. Reserveren kan op de website www.cbkemmen.nl 

Loes Heebink verbleef eind vorig jaar in een voormalige katoenspinnerij in Leipzig. Ze kreeg coaching op locatie en heeft inspirerende kunstenaars van over de hele wereld ontmoet. 'Ik heb er vooral geleerd te schiften, mijn veelheid aan plannen los te laten en nog sterker te focussen', zegt ze nu. Dit resulteert in poëtisch autonoom werk.

Esther Schlebos was de gehele maand december in Murcia in Spanje. Dankzij het prachtige weer kon ze ook buiten werken, waar ze werd geraakt door de specifieke okers en roden in de rotsen van de Spaanse bergen. Ze leerde er losser te werken en gaat in oktober weer terug om de mogelijkheden van een tentoonstelling te bespreken in Fundacion Pedro Cano.

Gejan Stol was te gast in Het Wilde Weten in Rotterdam. In een studio in het centrum van de stad, ontdekte zij de stad in coronatijd. Tijdens haar ontdekkingstochten per fiets, onderzocht ze haar verhouding tot hoge gebouwen. Ook Gejan gaat later dit terug naar Rotterdam om een presentatie van haar werk te houden voor het publiek.

De tentoonstelling Moving Mountains toont drie kunstenaars die bergen verzetten gedurende coronatijd en door het project Push/Pull/Present inspiratie opdeden en hun netwerk konden uitbreiden, leerden focussen en een plek bracht om naar terug te keren.

De expositie Push/Pull/Present en de artist in residences konden gerealiseerd worden dankzij het programma Noordenaars en financiële steun van het Mondriaanfonds.