• KultuurCentrale

KultuurCentrale

Categorie: 
Onderwijs

Het online platform KultuurCentrale.nl heeft sinds 15 november ook een marktplein voor het onderwijs en kunstenaars. KultuurCentrale biedt een podium aan alle zzp'ers, verenigingen en culturele organisaties die lessen, workshops en projecten kunnen verzorgen voor leerlingen op basisscholen, in het voortgezet onderwijs of de kinderopvang. Voor leerkrachten biedt KultuurCentrale een handig overzicht als ze op zoek zijn naar culturele activiteiten voor vakken als cultuureducatie, burgerschap of geschiedenis. Het platform is een initiatief van KultuurLoket en K&C die zich in de provincie Groningen inzetten voor cultuuronderwijs.

Op KultuurCentrale.nl krijgen aanbieders in alle kunstdisciplines, erfgoed en media een podium. Van de Rijdende Popschool tot de beeldend kunstenaar in Appingedam. Van de zangdocent in Delfzijl tot het Groninger Museum.
Op de KultuurCentrale moet zo een overzicht ontstaan van alle lokale culturele aanbieders. Hierdoor kunnen scholen dicht bij huis samenwerkingen aangaan en aanbod laten ontwikkelen die passen bij de school en de thema's die in een schooljaar worden behandeld. Binnen nu en een jaar moeten er zeker 100 aanbieders en projecten op de site te vinden zijn. 

"Scholen hebben het culturele veld nodig voor goed cultuuronderwijs, maar weten niet altijd waar te zoeken. Culturele ondernemers weten soms niet hoe ze scholen kunnen bereiken. De KultuurCentrale brengt hen samen", zegt Peter Pot teamleider.

Over Kultuurcentrale
Op KultuurCentrale.nl zoeken en vinden creatievelingen elkaar. De online ontmoetingsplek is er voor professionals zoals kunstvakdocenten, dirigenten, regisseurs en schrijvers, maar ook voor amateurkunstenaar en voor de gezelschappen (muziek- en theaterverenigingen, fotoclubs, bandjes, schildergroepen). Het platform is er tevens voor locaties als dorpshuizen, kerken theaters, galeries, kunstmarkten, kerkjes en beeldentuinen. Musea, erfgoedinstellingen en kunstencentra kunnen zich presenteren en productieleiders, fondsenwervers, technici, decorontwerpers, grafisch vormgevers en cateraars kunnen een profiel aanmaken en een nieuw netwerk aanboren. Iedereen kan op KultuurCentrale.nl nieuws delen, oproepen doen of op basis van eigen interesses cultureel nieuws ontvangen. Een profiel aanmaken is gratis.

KultuurCentrale is gerealiseerd door KultuurLoket met steun van Nationaal Programma Groningen, Provincie Groningen en Prins Bernhard Cultuurfonds. RTV Noord is mediapartner van KultuurCentrale.