• Kraak Joke Hermsen

Kraak voor profs cultuureducatie

Categorie: 
Kunstbeoefening

K&C maakt deel uit van de KRAAK: een netwerk van professionals die zich inzetten voor krachtige cultuureducatie in Groningen, Drenthe en Friesland. KRAAK benadrukt het belang van cultuureducatie in onderwijsprogramma's en organiseert bijeenkomsten om het belang te benadrukken en te onderzoeken op welke wijze we effect kunnen bereiken. De komende jaren wordt hiervoor ruimte en inhoud gekraakt op culturele festivals in het Noorden. 

25 mei 2019
De eerste KRAAK wordt op 25 mei 2019 gezet op festival 'Terug Naar Het Begin' in Appingedam. Hier is het onderwerp 'TIJD', want hebben we allemaal niet een gebrek aan tijd? En is er een oplossing voor tijdgebrek hoe los je dat op, zodat je toch aandacht kunt besteden aan cultuureducatie?
Wil je erbij zijn 25 mei meld je dan aan: Kijk op LinkedIn of de Facebookpagina

Programma
10.00-12.00 uur: In gesprek
12.00-13.00 uur: Lunch
13.00-14.00 uur: Joke Hermsen aan het woord
14.30-15.15 uur: concert Pieter de Graaf
15.15-16.00 uur: Afronding
16.00 uur: Bezoek festival

Volgende bijeenkomst
Op het Oranjewoudfestival op 30 mei 2019 rond het historische Parklandschap Oranjewoud staat de KRAAK in het teken staat van ritme. Ritme is een belangrijk aspect binnen de kunsten, esthetiek en ons dagelijks leven. Binnen cultuureducatie leeft de behoefte om het ritme naar eigen hand te zetten en een herhalend patroon van cultuuruitingen binnen het onderwijs te realiseren.
Er volgen nog veel meer KRAKEN om het cultureel bewustzijn van kinderen in het Noorden ondersteunen, en tot bloei laten komen. Zodat we gelukkige en zelfdenkende kinderen scholen die de uitdagingen die hen te wachten staan moedig en vol vertrouwen tegemoet treden.
Je regio-adviseur kan er alles over vertellen.