• Koningin Máxima in Boertange
  • Koningin Máxima in Boertange

Koningin Máxima ontvangt muzikaal kaarsjes

Categorie: 
Onderwijs

Koningin Máxima was maandag 10 mei in Vesting Bourtange voor een muzikaal verjaardagscadeau. De Koningin wordt op 17 mei 50 jaar en was als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas te gast in Groningen om kennis te nemen van de muzikale activiteiten op de scholen in Groningen en Drenthe. Máxima werd getrakteerd op een muzikaal programma en was getuige van de ondertekening van Muziekakkoord Groningen Oost. De scholen en instellingen die het akkoord hebben ondertekend beloven zich de komende jaren in te zetten voor méér muziek in de klas.

Muzikale kaarsjes
Op verschillende buitenlocaties waren er optredens voor de majesteit.
- Accordeonist en docent Gertie Bruin begeleidde de balletgroep uit Veendam met een Argentijnse wals in tango-stijl en probeerde zo het hart van Máxima te veroveren. De dansleerlingen van Rianne Wiersma gaven een spetterend optreden.
- De leerlingenband van IKC De Rietzee trad op o.l.v. Michael Hiariej. Op deze school leren leerlingen diverse instrumenten te bespelen.
- Wethouder Paul de Rook, die ook voorzitter is van Méér Muziek in de Klas Lokaal Groningen en Mirjam Pauwels, ambassadeur van Méér Muziek in de Klas Drenthe waren aanwezig
- Singer-songwriter Hannah Mae trad op met gitarist
- Jillis, Lianne en Norah van zangschool Het Stempalet uit Peize zongen en rapten o.l.v. Minka Zaal het liedje 'Muziek kan altijd' 

Muziekakkoord Groningen Oost
Koningin Máxima was met wethouder Giny Luth van Westerwolde getuige van de ondertekening Muziekakkoord Groningen Oost. De gemeenten Oldambt, Veendam, Westerwolde en Pekela, het basisonderwijs uit deze gemeenten, de drie Kunstencentra Cultuurhuis De Klinker, MDT Veendam, Kunstenschool ZG, Stichting Muzikaal Pekela, Stichting Kunst & Cultuur, Pedagogische Academie van de Hanzehogeschool, Pabo NHL Stenden, het Noord Nederlands Orkest, Het Prins Claus Conservatorium, muziekverenigingen De Harmonie Winschoten, Nieuw Leven Winschoten, Prins Hendrik Scheemda en Excelsior Nieuwe Pekela ondertekenden het akkoord.

Foto's: Bart van Heemskerk/ Méér Muziek in de Klas.