• Muziekakkoord Drenthe - meer muziek in de klas

Koningin Máxima 20 juni in Hoogeveen

Categorie: 
Onderwijs

Hare Majesteit Koningin Máxima is donderdagochtend 20 juni 2019 in theater De Tamboer in Hoogeveen aanwezig bij de ondertekening van Muziekakkoord Drenthe. Dit lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs is onderdeel van het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal van de stichting Méér Muziek in de Klas, waar Koningin Máxima erevoorzitter van is.
In het Muziekakkoord Drenthe is afgesproken hoe het muziekonderwijs in Drenthe de komende jaren wordt vormgegeven. Dit zijn afspraken tussen ruim twintig partijen in de provincie, waaronder schoolbesturen, culturele instellingen, pabo's en overheden, die moeten leiden tot structureel muziekonderwijs op alle basisscholen. 

Het convenant wordt getekend tijdens een muzikale bijeenkomst in aanwezigheid van zo'n vijfhonderd kinderen. Er zijn optredens van Drentse basisschoolkinderen, jonge talenten en conservatoriumstudenten. Ambassadeur van Meer Muziek in de Klas Ilse de Lange is ook aanwezig. 

Aansluitend bezoekt Koningin Máxima het rijdend atelier van Stichting Instrumentendepot Leerorkest. Het depot leent instrumenten uit aan muziekonderwijsinitiatieven, zoals Leerorkesten, in heel Nederland. Het rijdend atelier wordt gebruikt voor het transport van de instrumenten, maar ook voor reparatie en onderhoud. Lokale vrijwilligers en docenten krijgen workshops om zelf in het onderhoud en de reparatie te voorzien.