• Marieke Vegt biedt CMK Magazine aan

K&C presenteert magazine over cultuureducatie

Categorie: 
Onderwijs

Het gaat goed met het cultuuronderwijs in Groningen. Dankzij de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK) besteden scholen veel meer aandacht aan cultuureducatie. In het pas gepresenteerde CMK Magazine worden de opbrengsten van de afgelopen vier jaar beschreven en vertellen leerkrachten, ICC'ers, directeuren en culturele ondernemers hoe zij de regeling in de praktijk hebben ingezet.

Het kleurrijke magazine is gevuld met inspiratie, interviews en goede praktijkvoorbeelden uit de afgelopen vier jaar en er wordt vooruitgekeken naar de nieuwe periode CMK III. Wethouder Paul de Rook, gedeputeerde Mirjam Wulfse en Hedwig Verhoeven (directeur van het Fonds voor Cultuurparticipatie) kregen het eerste exemplaar van het magazine bij de feestelijke lancering van CMK III, tijdens het online festival Brandstof. Alle Groningse basisscholen krijgen het magazine toegestuurd. 

Laat je ook inspireren en download het magazine hieronder als pdf.
Wil je het magazine graag thuis ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@cmkgroningen.nl.

Over CMK Groningen
K&C is uitvoerder van de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK) in de provincie Groningen. Groningse scholen kunnen vanaf nu een plan voor de komende twee jaar indienen en een financiële bijdrage vragen om het cultuuronderwijs op hun school weer een stap verder te brengen. Nieuw is dat de komende jaren ook de kinderopvang en de onderbouw van het voortgezet onderwijs bij Cultuureducatie met Kwaliteit Groningen worden betrokken.

Naast de basisscholen in de provincie en gemeente, kan het voortgezet onderwijs een beroep doen op de beschikbare financiën. Hierdoor wordt het ook voor deze scholen mogelijk een impuls te geven aan het cultuuronderwijs, bijvoorbeeld door samen projecten te ontwikkelen met culturele instellingen of door de kunstvakken te verbinden met andere vakken. 

Het is ook in de nieuwe periode weer mogelijk om samen te werken met een cultureel ondernemer, bijvoorbeeld door een product op maat voor de school te ontwikkelen. Denk aan een lessenserie, leskist of een leerlijn. Lees meer over de mogelijkheden op de website van CMK Groningen

CMK in Drenthe
Ook Drentse scholen kunnen gebruik maken van de regeling CMK. Hiervoor kunnen zij terecht bij Compenta, een samenwerking tussen K&C, ICO, De Kunstbeweging en Scala.