• Popsport Drenthe

Kaylee Landhuis door naar Popsport NL

Categorie: 
Kunstbeoefening

Singer-songwriter Kaylee Landhuis uit Coevorden is geselecteerd voor het landelijke talentontwikkelingsprogramma Popsport. Kaylee mag in de studio van de band De Staat in Nijmegen een song opnemen en een coachingstraject volgen. In dit traject zit uit elke provincie één deelnemer. 

Kaylee Landhuis weet zich te onderscheiden door haar liedjes te combineren met gitaar, viool en loop station. Ook heeft ze zich in het Drentse coachingsprogramma flink ontwikkeld. Dit is het belangrijkste criterium om door te mogen naar het landelijke traject. De diversiteit aan instrumenten en de dynamiek die Kaylee in haar muziek brengt geeft haar een eigenheid die de jury bijzonder waardeert. In het landelijke programma kan de Coevordense nog heel veel stappen maken menen de trajectcoaches Herman Klompaker en Patries van Iterson. 

Tijdens Popsport Drenthe 2021 werden tien acts begeleid door vijf regionale coaches die hen adviseerden op muzikaal gebied, maar hen ook uitlegden hoe de Nederlandse muziekindustrie werkt. Er werd gecoacht op vaardigheden, muziekstijl en eigenheid. De acts die naast Kaylee Landhuis meededen aan het traject waren de Asser singer-songwriters Ellen en Viola, Julia Dubbelboer, Leeloo Brinkman en Nina van den Woude. De Coevordense singer-songwriters Anousha Baak en Thirza Lutke, Eline Pielaat uit Nieuw-Buinen, Marieke Schenk uit Tynaarlo en de band Moonlighter uit Borger. 
De finale van Popsport Drenthe was op vrijdag 9 juli in VanSlag in Borger. In de zaal zat het publiek op 1,5 meter naar de jonge artiesten te kijken. Dit waren naast de deelnemers, vooral familieleden.

Volgend jaar nieuwe editie
Ook volgend jaar coördineert Stichting Kunst & Cultuur in samenwerking met The Bake Shop een Popsport-traject voor jonge muziektalenten. Bands, singer-songwriters, dj/producers en hiphoppers kunnen zich nu alvast aanmelden door een mail te sturen naar erik@kunstencultuur.nl.