• Meisje met kwast

Investeer met CMK in cultuuronderwijs

Categorie: 
Onderwijs

Cultuureducatie met Kwaliteit is een regeling die scholen stimuleert om cultuurlessen een vast onderdeel te maken van het lesprogramma. Scholen en culturele ondernemers kunnen nog een bijdrage aanvragen voor schooljaar 2020-2021. 

In Drenthe is nog slechts één aanvraagronde, alleen voor scholen. Vóór 1 oktober moet je aanvraag binnen zijn. Kijk voor meer informatie op www.compenta.nl
In Groningen zijn twee rondes, voor scholen én culturele ondernemers: 1 oktober en 10 december 2020. Kijk voor meer informatie op www.cmkgroningen.nl.
Onze adviseurs helpen je graag bij je plannen! Maak hiervoor uiterlijk twee weken voor de deadline een afspraak.

Over CMK
Het doel van de regeling CMK is dat alle leerlingen tijdens hun basisschooltijd kennis maken met kunst, cultuur en erfgoed, door activiteiten die de creativiteit prikkelen en die aansluiten bij hun belevingswereld.
CMK zet de school aan het roer om het eigen cultuuronderwijs vorm te geven en biedt daarbij financiële middelen en inhoudelijke ondersteuning. De school kan hierdoor investeren in samenwerking met culturele instellingen, de deskundigheid van leerkrachten en in het ontwikkelen van doorlopende leerlijnen.
Culturele instellingen spelen een belangrijke rol. Daarom kunnen ook zij een beroep doen op CMK als zij samen met een school een cultureel project ontwikkelen of doorontwikkelen.