• Meer muziek in de klas

Inschrijving Lang Leve de Muziek Wedstrijd 2019 geopend

Categorie: 
Onderwijs

Groepen 6 en 7 van het basisonderwijs kunnen zich weer aanmelden voor de Lang Leve de Muziek Wedstrijd 2019.
Dit kan door een filmpje in te sturen van een verrassende muzikale act van anderhalve minuut. Alles mag: van rap tot jodelen en van bodypercussie tot orkest, zolang de hele klas maar meedoet en het plezier er vanaf spat! De inzendingen moeten uiterlijk woensdag 20 maart 2019 binnen zijn. Een deskundige jury bepaalt welke klassen door mogen naar de regionale auditieronde. 

De klassen die door zijn naar deze ronde voeren in een theater in de eigen regio hun muzikale act uit. Voorafgaand aan dit optreden worden zij begeleid door een Vliegende Brigadier. Deze vakleerkracht muziek geeft de klas tips & tricks en laat zien hoe belangrijk en leuk het is om méér met muziek te doen. 

Uit alle audities selecteert de jury de klassen die doorgaan naar de finale van de wedstrijd, de Lang Leve de Muziek Show. In dit TV-programma strijden de klassen om een plekje in de Grootste Schoolband van Nederland, die voor Koningin Máxima mag optreden tijdens Het Kerst Muziek Gala 2019. 

Extra 
De scholen die zich inschrijven krijgen een gratis workshop op maat voor het hele leerkrachtenteam, op een moment naar keuze.
Aanmelden kan op de website van Méér Muziek in de Klas.