• Culturele Mobiliteit

Inschrijving Culturele Mobiliteit nu mogelijk

Categorie: 
Onderwijs

Met het project Culturele Mobiliteit helpen we jou als leerkracht met het organiseren van het vervoer van jouw leerlingen naar één van de grote musea of erfgoedinstellingen in Groningen of Drenthe. De inschrijving voor het schooljaar 2022-2023 is nu geopend. Leerlingen volgen in de musea een programma, waarin ze kennismaken met professionele kunsten of de historische verhalen van Groningen en Drenthe. Aanmelden kan via deze pagina. Inschrijven kan t/m 13 juni 2022 en vol is vol! 

Met je leerlingen met de bus naar het museum en daar een mooi educatief programma volgen? 
Drentse scholen kunnen een bezoek brengen aan bijvoorbeeld het Drents Museum, Gevangenismuseum, Hunebedcentrum of De Proefkolonie. De scholen in Groningen kunnen onder andere kiezen voor een bezoek aan het Groninger Museum of Klooster Ter Apel. Nieuw in het Groningse programma is Museum Wierdenland. "De musea zijn erin geslaagd het bezoek aan hun museum aantrekkelijk te maken voor kinderen", zeggen projectcoördinatoren Jolanda Vas en Sefanja Brouwer. "Door de beeldende lesprogramma's weten ze kinderen te boeien, uit te dagen en de belangstelling aan te wakkeren voor de historische verhalen in beide provincies. De leerlingen ervaren, beleven en genieten. Een herinnering die ze niet snel vergeten". 
In de musea in Drenthe worden verhalen vertelt over de Tweede Wereldoorlog, de Kolonie van Weldadigheid, maar ook het koloniaal verleden van Drenthe. In Groningen komen de middeleeuwen tot leven, wordt het leven rond 1880 verteld, maar ook de Gouden Eeuw van Groningen. Daarnaast kunnen leerlingen in de Schoolkerk kennis maken met feesten van over de hele wereld. De programma's die de musea aanbieden sluiten aan bij de lesstof van de scholen. 

Dankzij financiering van de provincies Groningen en Drenthe en de gemeenten in Groningen kan het goedkope busvervoer worden aangeboden. K&C coördineert het project. In Drenthe kan ook de onderbouw van het vmbo en praktijkonderwijs intekenen op het busvervoer.