Inschrijving Culturele Mobiliteit geopend

Categorie: 
Onderwijs

Basisscholen in Groningen en Drenthe kunnen zich weer inschrijven voor het project Culturele Mobiliteit. Dankzij het project kunnen scholen, tegen een sterk gereduceerde prijs, met de bus naar de toonaangevende musea in Groningen en Drenthe reizen. Culturele Mobiliteit biedt kinderen de kans om een lesprogramma te volgen in een omgeving waar beeldende kunst en geschiedenis tot leven komen. De museumbezoeken en het busvervoer worden gecoördineerd door K&C, de lesprogramma's zijn ontwikkeld door de instellingen.
Aanmelden kan tot 16 juni 2019 via deze website.

Het project in Drenthe is uitgebreid met een educatief programma in het nieuwe Museum De Proefkolonie in Fredriksoord (foto). Dit betekent dat scholen naast een bezoek aan het Drents Archief en de grote vijf grote musea in Drenthe ook kunnen kiezen voor een lesprogramma over de Maatschappij van Weldadigheid en de eerste Kolonisten in Drenthe.

In Groningen kan een bezoek worden gebracht aan het Groninger Museum, Klooster Ter Apel, Fraeylemaborg, Het Hoogeland, Veenkoloniaal Museum, De Middeleeuwse stad, Tram- en Treinmuseum en Vesting Bourtange. Nieuw in Groningen is dat de scholen kunnen kiezen met welke bus ze op pad willen en ook in Groningen wordt dit jaar gewerkt met een deadline. En dat betekent: Vol is Vol.