• Hof van Heden Hooghalen

Hof van Hooghalen afgesloten met (S)maakfeest

Categorie: 
Kunstbeoefening

Wie bakt de lekkerste appeltaart in Hooghalen? Tijdens het (S)maakfeest op zaterdag 6 november wordt dat bepaald door publiek en jury in dorpshuis 't Haoler Hoes. Tijdens het (S)maakfeest draait alles om appels en peren. Bewoners kunnen samen kokkerellen en proeven. De winnaar van de lekkerste appeltaart wordt om 16.30 uur bekend gemaakt. 

In het dorpshuis vertelt chef-kok Henk Horlings zaterdag vanaf 14.00 uur de verhalen achter bijzondere recepten en laat hij bezoekers proeven van gerechten. Er worden ook appels gepoft en er wordt appel- en perensap gemaakt. 

Het project Hof van Heden Hooghalen is in 2020 gestart met het idee familie- en streekproducten te verzamelen in Hooghalen. Door corona liep het project behoorlijk vertraging op. De uitvoering van het scholenproject en het idee om diverse generaties bijeen te brengen om recepten uit te wisselen was lastig door alle beperkingen. 

Pas een maand geleden kon 'Een Haoler weet wat ie eet' plaatsvinden. Tijdens dit evenement stonden de lokale, duurzaam geproduceerde, producten uit Hooghalen centraal. Het scholenproject onder leiding van kunstenaar Jolanda van Luijk kon met vertraging plaatsvinden. Kinderen van basisschool De Bosvlinder verfden onder haar begeleiding wol met pigmenten uit de dorpstuin en maakten daar een kunstwerk van dat 6 november onthuld wordt.