• Hit he North

Hit the North opent inschrijvingen

Categorie: 
Kunstbeoefening

Negen acts uit Drenthe, Friesland en Groningen maken kans om geselecteerd te worden voor Hit the North. Het talentontwikkelingstraject voor talentvolle, opkomende muzikale acts uit Noord-Nederland. Het traject bestaat uit coachings, bootcamps, excursies en showcases door het land. Als deelnemende act sluit je je traject af met een showcase op ESNS 2024. 

Hit the North is voor live-acts (bands, singer-songwriters en solo artiesten) in ieder genre uit Drenthe, Friesland of Groningen. Na inschrijving wordt er een voorselectie gemaakt door de samenwerkende partijen. Deze acts hebben een kennismakingsgesprek met de projectleider. Inschrijven kan tot en met 11 november via www.hitthenorth.nl Twee acts worden geselecteerd tijdens Drentsch Peil XL en de Kleine Prijs van Fryslân.

Over Hit the North
Hit the North is hét platform voor de muzikale headliners van de toekomst uit Noord-Nederland. Een jaar lang volgen negen geselecteerde acts een programma met als doel het ontwikkelen van een professionele carrière in de muziek. Iedere act wordt begeleid door een persoonlijke coach, volgt bootcamps, workshops en ontmoet een scala aan professionals en gevestigde acts. Het traject wordt afgerond met een showcase op ESNS 2024. Eerder hebben onder andere Faske, Esther de Jong, Them Dirty Dimes, Jadi D, Katie Koss, TAMAR, The Heck en The Vices het Hit the North traject afgerond.

Hit the North is een samenwerking van ESNS, Into The Great Wide Open, POPgroningen, K&C, Popfabryk en Noordstaat en wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie en We the North.