Het huis van gedeelde verhalen

Categorie: 
Kunstbeoefening

Op het Bevrijdingsfestival in Assen staat dit jaar een bijzondere, verhalende, installatie: Het huis van gedeelde verhalen. In deze visuele podcast worden verhalen van veteranen en vluchtelingen samengebracht. Journalist Eline Kuper sprak vijf veteranen over hun uitzending naar een oorlogsgebied en de periodes erna. Ook sprak ze vier vluchtelingen over hun tijd in de oorlog, hun vlucht en de nasleep hiervan. Deze interviews vormden de basis voor de installatie, waarin verschillende kunstdisciplines gebruikt worden. 

Beeldend kunstenaar Kitty Boon fotografeerde de veteranen en de vluchtelingen en maakte voor de installatie aanvullend beeldend materiaal. Okki Poortvliet, filmmaker en beeldend kunstenaar, maakte animaties en collages.
En HoofdletterF, theatermaker en spoken word artiest Femke Torensma, schreef verschillende teksten. Met zijn vieren hebben ze hun expertise samengebracht in een installatie waarin de verhalen centraal staan.

Te zien op het Bevrijdingsfestival Drenthe
Op 5 mei is de installatie van 12.00-18.00 uur te bezoeken op het Bevrijdingsfestival in Assen aan de Baggelhuizerplas.
Aan de buitenkant van de installatie, zijn fotocollages te zien en aan de binnenkant wordt je als bezoeker ondergedompeld in film, animaties, foto's, teksten, beeldend werk en geluid. Aan het einde van een bezoek word je uitgenodigd om na te denken over je eigen verhaal.

Het huis van gedeelde verhalen wordt ondersteund door K&C en gefinancierd door het Vfonds.
Vfonds steunt projecten en organisaties die bijdragen aan de democratische rechtsstaat en een vreedzame samenleving. Met zijn steun wil het fonds verschillende generaties inspireren en stimuleren zich hier actief voor in te zetten.