Hendrik Atze van Doezum Filmleraar van het jaar regio Noord

Categorie: 
Onderwijs

De regiowinnaars van de verkiezing voor dé Filmleraar van het Jaar '22 zijn bekend! In regio Noord is Hendrik Atze van Doezum de winnaar. Hendrik Atze werkt als geschiedenisdocent op het Lauwers College in Buitenpost.

Dit is wat de jury over deze bevlogen geschiedenisdocent schreef: "Hendrik Atze brengt geschiedenis tot leven door te starten bij de leerlingen en het hier en nu en door authentiek foto- en filmmateriaal te gebruiken. Op deze manier kunnen leerlingen zich verplaatsen in andere tijden en personen. Hendrik Atze is een echte verhalenverteller, speels, grappig en vol vuur. Zijn goed bekeken YouTube kanaal, vol VLES'en (oftewel videolessen), zijn een aanrader voor alle geschiedenisdocenten van het land."

Na de zomer zal de vakjury een les van de regiowinnaars bezoeken, zullen zij zich presenteren aan jury en publiek en kan iedereen stemmen op zijn/haar favoriet. Woensdag 16 november vindt de uitreiking plaats tijdens IDFA, in Amsterdam. Wij wensen Hendrik Atze en de andere regiowinnaars veel succes! 

Meer weten over de verkiezing Filmleraar van het Jaar? Kijk dan op de website van het Netwerk Filmeducatie