Grote expositie rond Toekomstdenken

Categorie: 
Kunstbeoefening

CBK Emmen toont de komende weken 117 kunstwerken van zowel professionals als amateurkunstenaars uit Drenthe. 
De kunstenaars hebben zich allemaal laten uitdagen en inspireren door het thema Toekomstdenken. Kunstenaars vanuit alle hoeken van Drenthe hebben zich gemeld voor deze tentoonstelling van K&C. 

In de tentoonstelling zijn allerlei vormen van beeldende kunst te zien. Er zijn videowerken en installaties tentoongesteld, maar ook beelden, schilderijen en kunstwerken van textiel. Van groot en uitdagend tot klein en intiem, van utopie tot doemscenario.

In de expositie is ook het werk van Drentse boegbeelden te zien; vijf professionele kunstenaars die tijdens het project invulling geven aan lezingen, workshops en uiteindelijk de masterclasses verzorgen voor geselecteerde deelnemers van de tentoonstelling. De boegbeelden zijn Joop Striker, Kitty Boon, Loes Heebink, Maria Berkhout en Peter Veen. 

Projectleider Hellen Abma: "Tijdens het masterclasstraject gaan geselecteerde kunstenaars met op-maat-begeleiding aan de slag met het creëren van nieuw werk, dat ze aan het einde van het jaar mogen presenteren in CBK Rensenpark. Ook de andere kunstenaars gaan niet met lege handen naar huis. Zij mogen op 29 februari meedoen aan een inspirerende Verdiepingsdag, waar ze hun kennis en vaardigheden kunnen vergroten tijdens workshops, lezingen en een persoonlijke werkbespreking."