Gratis muzikaal lesmateriaal

Categorie: 
Onderwijs

Een Sinterklaascadeautje voor alle leerkrachten in Groningen en Drenthe. Je kunt nu het lesmateriaal dat is ontwikkeld voor het digitale congres Groningen Digitaal Muzikaal gratis downloaden. Er zijn workshops voor alle leeftijden, van 3 tot en met 12 jaar. Ga jij met de jongste kinderen op zoek naar het ritme in het herfstliedje 'Tikke Takke Regen' of dansen op 'Blaadjes Dansen'? Of kruip je met de middenbouw in de huid van een troubadour uit de Middeleeuwen? Met de kids uit groep 7 en 8 kun je een lekkere beat programmeren. Bij elke video hoort een lesbrief waarmee je je goed kunt voorbereiden. De video's zijn ondertiteld, zodat deze ook voor slechthorenden toegankelijk zijn. 

Je kunt ook de lezing van Suzan Lutke terugkijken, waarin ze een frisse blik biedt op de wijze waarop jonge mensen muziek leren maken en op de vernieuwing van het muziekonderwijs. Alle video's en lesbrieven vind je op onze webpagina

Op dezelfde pagina vind je aanvullende lesideeën van studenten van het Prins Claus Conservatorium én van de post-hbo Vakspecialist Muziek van NHL Steden en het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool. Doe de Pepernoten Polka of ga blikjes-drummen! 

Gratis muzikaal lesmateriaal