• Kinderboekenweek: En toen?

Gratis lesmateriaal Kinderboekenweek

Categorie: 
Onderwijs

IVN Noord, Drents Museum en K&C organiseerden begin september twee bijeenkomsten voor leerkrachten, ter voorbereiding op de Kinderboekenweek. De lesmaterialen die hier gepresenteerd werden zijn nu gratis te downloaden. Het lesmateriaal helpt leerkrachten op weg om koppelingen te maken tussen taal, lezen, natuur- en cultuuronderwijs. Het thema En toen? leent zich hier bij uitstek voor. 

IVN Noord ontwikkelde het lespakket En toen... in de natuur!, dat twee opdrachten voor elke bouw bevat, waarbij zelf ontdekken en beleven telkens centraal staat. Als aanvulling op het lespakket biedt het Drents Museum, in samenwerking met IVN De Veldhoeve, een excursie aan rondom de ijzertijdboederij in Orvelte, waarmee leerlingen even teruggaan naar de prehistorie.

Klassen kunnen met Spacetime Layers aan de slag om hun eigen omgeving te verkennen, de lokale geschiedenis uit te pluizen en deze informatie in een app te zetten die voor iedereen beschikbaar is. Ook is er lesmateriaal van het Kunstgebouw met suggesties voor creatieve lessen en geeft K&C inzicht in de methode Visual Thinking Strategy, met bijpassende werkvormen in klei. 'Laat maar Zien' geeft een overzicht van de lessen die aansluiten bij de Kerntitels voor de Kinderboekenweek 2020.

Op deze webpagina kun je de materialen downloaden en een verslag van de bijeenkomsten lezen.