• Cultuurprijzen - Mare Keja
  • Cultuurprijzen - Hannah Mae
  • Cultuurprijzen - Richard Zuiderveld

Genomineerden Drentse Talentprijs Cultuur

Categorie: 
Kunstbeoefening

Celliste Mare Keja, singer-songwriter Hannah Mae en schrijver en columnist Richard Zuiderveld zijn genomineerd voor de Drentse Talentprijs Cultuur. 
De winnaar wordt op 20 april 2020 bekendgemaakt, tijdens een feestelijke bijeenkomst als ook de Drentse Anjerprijs en de Culturele Prijs van Drenthe worden uitgereikt. 

Mare Keja uit Anderen won vorig jaar op haar cello de landelijke finale van het Prinses Christina Concours in de leeftijdscategorie 12 t/m 14 jaar. De talentvolle celliste werd vijf jaar geleden toegelaten tot de Jong Talent Klas van het Prins Claus Conservatorium en wil professioneel celliste worden. 

Hannah Mae uit Weerdinge viel in 2019 zowel solo als met band op. Ze schreef met Daniel Lohues en Ilse de Lange verschillende liedjes en nadat haar single Back to you was te horen in een reclamespot werd het Topsong bij Radio 2. Haar talent viel ook andere jury's op. Zo kreeg ze de Emmer Cultuurprijs en werd ze in januari, tijdens Popgala Noord, nog uitgeroepen tot 'Beste talent Noord-Nederland'. 

Schrijver en docent Richard Zuiderveld brengt in zijn verhalen geschiedenis tot leven. In de boekenserie 'Vet Oud', die hij samen met Aant-Jelle Soepboer schrijft, weet hij jongeren met spannende verhalen te interesseren voor de Nederlandse geschiedenis. In 2019 schreef hij ook het verhaal van de theaterproductie Zoo Mooi! over Aleid Rensen en de oude dierentuin van Emmen. 

Drie prijzen
Het is dit jaar de tiende keer dat Stichting Kunst & Cultuur de Drentse Talentprijs Cultuur uitreikt. Dit jubileum wordt gevierd met voor het eerst een geldbedrag van 500 euro voor de twee kandidaten die net naast de prijs grijpen. De winnaar ontvangt 2.500 euro en een sculptuur van Els Mondt. 

Jury
De genomineerden van 2020 zijn geselecteerd door een Drentse jury bestaande uit Annelies Bakelaar (Biblionet Drenthe), Marjan Koekoek (Dagblad van het Noorden en RTV Drenthe), Marieke Meijerink (CBK Emmen), Remco van Zandvoort (Garage TDI) en Jan Stam (adviseur popmuziek K&C). De genomineerden worden in maart voorgelegd aan een landelijke jury die de winnaar van de Talentprijs aanwijst.
Als de winnaar op 20 april bekend wordt gemaakt, worden ook de winnaars van de Drentse Anjerprijs en de Culturele Prijs van Drenthe in het zonnetje gezet.