• Mix & Mad Match

Geluidskunstenaars gezocht voor Mix & Mad Match

Categorie: 
Kunstbeoefening

Waar zijn de geluidskunstenaars van Drenthe?
K&C werkt op dit moment aan het project Mix & Mad Match. Hiervoor zijn wij op zoek naar geluidskunstenaars, beeldend kunstenaars en muzikanten die werken met de combinatie van beeld en geluid. Ben jij bezig zijn met het maken van soundscapes, beeldende geluidsinstallaties of bijvoorbeeld objecten met geluid? Dan horen we graag van jou! Heb je interesse om in een inspirerend project te stappen met een leuk werkbudget? Mail dan naar hellen@kunstencultuur.nl

Aan de slag
Vier duo's worden uitgenodigd om in vier werksessies samen aan de slag te gaan met beeld en geluid. Je mag je als duo aanmelden, maar nog avontuurlijker is te werken met een nieuwe partner. Aan de hand van jouw motivatie word je gekoppeld aan je samenwerkingspartner. Voor de nodige inspiratie wordt er gewerkt onder begeleiding van kunstenaars en muzikanten die ervaring hebben in de combinatie beeld en geluid. K&C regelt de coaching, inspiratie, het werkbudget en de eindpresentatie. 

Achtergrondinformatie
Beeldende kunstenaars leveren met regelmaat een bijdrage aan de muziekindustrie in de vorm van artwork, podiumbeelden, kostuums, video en fotografie. Daarnaast is muziek vaak een directe inspiratiebron voor een grote groep beeldende kunstenaars.
De muzikant creëert een product voor de kunstenaar en de kunstenaar een werk voor de muzikant, waarmee ze elkaar inspireren tot nieuwe invalshoeken en toekomstig nieuw werk. Dit kan variëren van het maken van gezamenlijke composities, tot nieuwe instrumenten of een coproductie waarin muziek en kunst samenvloeien. 

Het project Mix & Mad Match nodigt uit om over je eigen grenzen heen te kijken en misschien wel tot hele nieuwe uitingen en werkvormen te komen. 
Foto/kunstwerk: 'Pour des dents d'un blanc éclatant et saines' van Jeroen Diepenmaat.