Geïnspireerd op Frida Kahlo

Categorie: 
Evenementen

In het gebouw van K&C in Assen presenteren 18 kunstenaars van het Kunstkollektief Borger-Odoorn (KKBO) tientallen kunstwerken die geïnspireerd zijn op én door de wereldberoemde werken van Frida Kahlo. De schilderijen en wandkleden zijn gemaakt na een bezoek aan het Drents Museum en bestudering van het werk van de Mexicaanse kunstenaar. 

Frida Kahlo is een belangrijk icoon voor de kunstwereld. De Mexicaanse kunstenaar maakte veel zelfportretten en schilderde haar fysieke beperkingen als gevolg van kinderpolio en een vreselijk busongeluk. Ook haar miskraam en haar liefde voor mannen en vrouwen is onderwerp van veel schilderijen. In het Mexicaanse straatbeeld is overal kunstige graffiti met de beeltenis van Frida Kahlo te vinden. In de tentoonstelling in het monumentale pand van K&C hangen ook veel portretten van Kahlo, maar ook haar kleurrijke Mexicaanse kleding en haar liefde voor dieren was voor een aantal kunstenaars inspiratiebron.

De expositie van KKBO sluit aan op de 'Frida Experience' in Assen. In het Drents Museum is een deel van de Frida Kahlo collectie te zien en wordt het leven van de kunstenaar met lichamelijke beperkingen, pijn en verdriet belicht. In de binnenstad van Assen vind je streetart, maar ook versierde straten en etalages.
De tentoonstelling in het pand van K&C aan de Dr. Nassaulaan 5 in Assen is van maandag tot donderdag van 10.00 tot 16.00 uur te bezoeken en loopt van 15 februari tot 1 juli 2022.