• Filmhub Noord

Filmhub Noord van start

Categorie: 
Kunstbeoefening

Kinderen en jongeren groeien op in een beeldcultuur. Ze kijken films, maken vlogs en communiceren via Snapchat. Leren over en met beeldtaal is in deze tijd dan ook enorm belangrijk. Daarom start in Groningen, Friesland en Drenthe Filmhub Noord. Filmhub Noord is hét expertisecentrum voor filmeducatie in Groningen, Friesland en Drenthe met als doel filmeducatie een plek te geven in het primair- en voortgezet onderwijs.

Op donderdag 10 september 2020 tekenden K&C, Keunstwurk, Kunstkade, Film in Friesland, Internationaal Filmfestival Assen en Forum Groningen de samenwerkingsovereenkomst.
De zes partners binnen Filmhub Noord delen kennis, kunde en inspiratie. Samen gaan we leerlingen leren over de kracht van bewegend beeld. Binnen Filmhub Noord willen we film nog meer betekenis geven. Door leerlingen de taal van film te leren spreken zien ze volgens ons de wereld en zichzelf beter in perspectief. De komende maanden gaan we bij scholen langs om te kijken waar we hen kunnen helpen en bouwen we aan een netwerk. 

Filmhub Noord gaat vanaf november regelmatig inspirerende events organiseren. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Filmhub Noord? Laat je gegevens dan achter op het formulier op de website van Forum.