• Tentoonstelling Toekomstdenken

Expositie Toekomstdenken weer open

Categorie: 
Kunstbeoefening

Nu de coronamaatregelen worden versoepeld kan ook de expositie Toekomstdenken vanaf 4 juni weer bezocht worden in Centrum Beeldende Kunst Emmen. Tot 28 juni zijn er 117 kunstwerken van zowel professionele als amateurkunstenaars te zien die zich hebben laten uitdagen en inspireren door het thema Toekomstdenken. Een thema dat is bedacht voor de coronacrisis. In de expositie zijn allerlei vormen van beeldende kunst te zien. Er zijn videowerken en installaties tentoongesteld, maar ook beelden, schilderijen en kunstwerken van textiel. Van groot en uitdagend tot klein en intiem, van utopie tot doemscenario. Er zit voor elke bezoeker wel een kunstwerk bij dat tot de verbeelding spreekt. 

Winnaars masterclasstraject
Op vrijdag 5 juni worden de namen van de kunstenaars bekend gemaakt die mee mogen doen aan een masterclasstraject. De vijf Drentse boegbeelden van het project Toekomstdenken, Joop Striker, Kitty Boon, Loes Heebink, Maria Berkhout en Peter Veen, hebben 8 aansprekende en veelbelovende kunstenaars geselecteerd die aan het masterclasstraject mogen deelnemen. Tijdens het masterclasstraject gaan de geselecteerde kunstenaars onder begeleiding van de boegbeelden aan de slag met het creëren van nieuw werk dat ze aan het eind van het jaar mogen presenteren in CBK Rensenpark in Emmen. 

Publiekswinnaar
Het publiek heeft tot aan de coronacrisis ook een stem mogen uitbrengen op het meest favoriete werk in de tentoonstelling. De kunstenaar van het kunstwerk met de meeste stemmen krijgt een wildcard en mag eveneens deelnemen aan het masterclasstraject. 

De tentoonstelling in CBK Emmen is van 4 juni t/m 28 juni van donderdag tot en met zondag te bezichtigen.
Het CBK Emmen heeft allerlei voorzorgsmaatregelen getroffen om de anderhalve meter afstand mogelijk te maken.