• Energizers

Energizers voor thuis

Speciaal voor het onderwijs en de ouders die thuis lesgeven ontwikkelen de kunstencentra in Drenthe en K&C de komende weken nog een aantal energizers. De energizers duren niet langer dan 5 minuten en kunnen gebruikt worden als start of afsluiting van de ochtend of gewoon tussen twee lestaken. Dankzij veel positieve reacties worden er de komend weken nog eens 8 gemaakt. 

Energizer 10 is Dance, Dance, Dance. Dansdocent Kimberley Dekker zet ons vandaag in beweging. De 'moves' die ze in deze energizer gebruikt, komen uit TikTok. Veel kinderen van groep 5 t/m 8 kennen deze moves dus misschien al. Bekijk hier het filmpje.

Voor de leerlingen van groep 5 t/m 8 heeft Jovan Avramoski energizer 9 gemaakt. We gaan een foto tableau en op 5 manieren vragen stellen. Bekijk het filmpje op YouTube.

Energizer 8 is van kunstenaar Johannes de Vries en is voor alle leerlingen die het leuk vinden om te experimenteren en te ontdekken. Maak met allerlei voorwerpen in huis een kettingreactiebaan. Bekijk het filmpje op YouTube.

Energizer 7 is net gereed en is gemaakt voor de kinderen in groep 1 en 2 door muziekdocent Lauri Bruins. De energizer heeft als titel 'Beren worden wakker'. Bekijk het filmpje op YouTube.

De vorige energizers vind je hieronder:

In energizer 1 gaan we 'Pen Drummen' met slagwerker Peter Deiman. 
Bekijk het filmpje op YouTube.

Energizer 2 heet ' Een leuk theaterspelletje' en is gemaakt door theaterdocent/multi-mediadocent Jovan Avramoski.
Bekijk het filmpje op YouTube. 

Voor de leerlingen in groep 1 t/m 4 heeft Mirjam Slats Energizer 3 gemaakt. Zing je mee met Loe la lie lee?
Bekijk het filmpje op YouTube. 

De Prentenliedjes in energizer 4 is speciaal voor de leerlingen groep 1 en 2. MuziekJan leert hen liedjes te maken rond prentenboeken. 
Bekijk het filmpje op YouTube.

In energizer 5 leren we jongleren met Marco Bonisimo. Even een balletje van je sokken maken en oefenen maar.
Bekijk het filmpje op YouTube.

De zesde energizer is van Ancel Klooster. Hij gaat met de kinderen woordritmes maken.
Bekijk het filmpje op YouTube.

De energizers zijn een initiatief van De Kunstbeweging, ICO, SCALA en K&C en zijn opgezet om met name leerkrachten op basisscholen te helpen met hun online werkzaamheden.