• Energizers

Energizers voor het onderwijs

Categorie: 
Onderwijs

Sinds het begin van de coronacrisis maken verschillende professionele kunstenaars en docenten in opdracht van de Kunstencentra in Drenthe en K&C energizers voor het onderwijs. Leerkrachten kunnen deze energizers inzetten in het lesprogramma, thuis of op school, om zo de kinderen te stimuleren aan de slag te gaan met kunst en cultuur. De eerste tien energizers verschenen voor de meivakantie. 

Maak een boek
Mariken Jongman is kinderboekenschrijfster, zij maakte voor de leerlingen de energizer Maak een boek.
Bekijk hier het filmpje op YouTube
Marieke Jongman ontvang voor het boek Liefde, liefde, nog eens liefde won ze in 2012 de prijs voor Het Beste Groninger Boek. Naast kinder- en jeugdboeken schrijft ze ook theaterstukken en liedjes.

Emmerdrummen
Voor de leerlingen van groep 3 t/m 7 heeft Joran Dijkstra de energizer 'Emmerdrummen' gemaakt. Joran Dijkstra is drumdocent bij Scala en geeft ook workshops op scholen.
Bekijk hier het filmpje.

Dance the other side
Deze dans-energizer is gemaakt door musicalsdocent Christy Bagerman en is geschikt voor kinderen vanaf groep 3. Christy is eigenaresse van musicalworkshop.nl. en geeft musicallessen op basisscholen. Op YouTube vind je haar bijdrage. 

Schatgedichten
Kasper Peters leert de kinderen hun fantasie te gebruiken bij het maken van een spannend gedicht. Kasper is voormalig stadsdichter van Groningen. Hij geeft gedichten lessen, is proza- en liedjesschrijver en maakt theaterproducties. Bekijk hier Peter zijn energizer voor leerlingen vanaf groep 5. 

Stop! Motion
Rozemarijn Tromp maakte de energizer 'Stop! Motion' voor leerlingen in groep 6 t/m 8. Ze laat in duidelijke stapjes zien hoe je een leuk filmpje kunt maken.Rozemarijn is de hele dag aan het tekenen en brengt haar tekeningen tot leven in animatiefilms. Ze geeft lessen en workshops in het PO en het VO.

Klik hier voor de andere energizers en andere tips.