Emmen krijgt dit jaar een UITfestival

Categorie: 
Evenementen

Het Rensenpark in Emmen is zaterdag 10 september het decor van het UITfestival met culturele activiteiten en lokale en internationale artiesten. Tijdens het UITfestival ligt het accent op meedoen, beleven en verwonderen. Zowel het amateurveld als professionele cultuurorganisaties krijgen een plek op het festival, naast een internationale programmering met muziek, theater, beeldende kunst en dans. Het publiek speelt een actieve rol en kan zo kunst en cultuur aan den lijve ervaren. Niet alleen maar consumeren, maar meedoen. Plezier bij actieve deelname staat voorop, maar er naar kijken is ook leuk. Participatie naast verwondering.

Een tipje van de sluier
Het Rensenpark wordt van 13.00 uur tot middernacht omgetoverd tot culturele speelplaats. De middag is gericht op het gezin met een speciaal plein met activiteiten voor de kinderen. 's Avonds wordt het festival afgesloten met een imposant muziektheaterspektakel en twee grote muziekacts. Het festival heeft foodtrucks, gezellige zitjes en loungeplekken.
De toegang tot het festival is gratis. Half juni wordt het programma bekendgemaakt.

De gemeente Emmen heeft K&C de opdracht gegeven om het nieuwe concept te ontwikkelen. Het festival komt in plaats van de UITmarkt.