• Elroy Gramsbergen juicht: hij is filmleraar van het jaar

Elroy Gramsbergen Filmleraar van het Jaar

Categorie: 
Onderwijs

Elroy Gramsbergen uit Groningen is uitgeroepen tot Filmleraar van het Jaar 2021. Elroy werd door de vakjury van film- en onderwijsprofessionals op woensdag 24 november in Eye Filmmuseum uitgeroepen tot de meest aansprekende filmdocent. Elroy is docent Media en Film op het Leon van Gelder.

Elroy is gedurende één schooljaar (2021-2022) het boegbeeld voor filmeducatie in het onderwijs en wint diverse prijzen voor zichzelf en zijn klas. Elroy neemt ook plaats in de jury van de verkiezing van 2022 en mag als teacher in residence bij Netwerk Filmeducatie aan de slag om filmlessen te ontwikkelen voor zijn eigen klas en om te delen met andere docenten.

Profiel filmleraar
Een filmleraar maakt lessen via film aantrekkelijk voor leerlingen en zet film bewust in, zodat leerlingen méér leren zien in bewegend beeld, én zich beter leren uitdrukken als ze zelf filmpjes of vlogs maken. Het zijn leraren die leerlingen met film activeren en film inzetten om aan lessen vorm te geven. Het kan een leraar van groep 1 zijn of een leraar biologie, maar een filmleraar benut het medium film maximaal.

Het juryrapport
De vakjury over de nieuwe Filmleraar van het Jaar: "Elroy is een betrokken docent. Hij is zelfs zo populair dat leerlingen in de pauze hun boterhammen bij hem in de klas opeten. In zijn lessen staat het maken van film centraal. Door het kijken en maken af te wisselen ontstaat er integratie, de leerlingen zijn bewust bezig met film. De tijd en aandacht die Elroy steekt in het zo veel mogelijk leerlingen meenemen in het maken van film, mag gezien en gewaardeerd worden. Dit onderscheidt hem echt van de gemiddelde docent".

De verkiezing van de FIlmleraar van het Jaar wordt jaarlijks georganiseerd door het Netwerk Filmeductie. Kijk voor meer informatie over de wedstrijd en de prijs op filmeducatie.nl/filmleraarvanhetjaar.