• BOEL
  • BOEL
  • BOEL
  • BOEL

Eerste match Creatieve Vouchers

Categorie: 
Kunstbeoefening

De provincie Groningen en K&C hebben de eerste Creatieve Voucher uitgereikt. Dankzij deze voucher heeft ondernemer Henk Smit de jeu de boulesbar BOEL aan de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen laten opfleuren met muurschilderingen door illustrator Jonna Bo Lammers en vormgever Lotte Masker. De tijdelijke bar heeft hierdoor voor de komende twee jaar een hippe, trendy uitstraling gekregen.

Met de regeling Creatieve Vouchers wil de provincie MKB'ers stimuleren samen te werken met de creatieve industrie. MKB'ers in de provincie Groningen kunnen een bijdrage ontvangen voor 50% van de kosten voor het inschakelen van een creatief ondernemer. De bijdrage bedraagt maximaal 5.000 euro. De voucherregeling wordt uitgevoerd door Stichting Kunst & Cultuur, die hierin samenwerkt met een aantal kwartiermakers.

Henk Smit: 'Dankzij de regeling Creatieve Vouchers wordt het een stuk makkelijker om een creatieve ondernemer in te huren. Voor mij was aankleding van het pand vaak een sluitpostje. Dankzij deze regeling heb ik nu echt kwaliteit in huis én kan ik de creatieve ondernemers een faire vergoeding betalen."

Aanstaande vrijdag, zaterdag en zondag is het openingsweekend van BOEL. Wethouder Paul de Rook opent de zaak feestelijk op vrijdag 5 april 2019 om 16.30 uur. Iedereen is van harte welkom om tijdens de opening een balletje te gooien, een drankje te drinken en de muurschilderingen van Jonna en Lotte te bewonderen. Een jeu de boules baan boeken kan op de website van BOEL.