• Kunst in de Openbare Ruimte - Matthias Oostrik
  • Kunst in de Openbare Ruimte - Matthias Oostrik

Een spoor van Water

Categorie: 
Kunstbeoefening

In tunnel De Maten in Assen is 2 december 2020 het lichtkunstwerk 'Een spoor van Water' van kunstenaar Matthias Oostrik onthuld. Het kunstwerk is verwerkt in het talud van de spoortunnel en bestaat uit 500 lichtgevende stenen die geactiveerd worden als er een trein langsrijdt. 

'Een Spoor van Water' is onderdeel van een serie kunstprojecten binnen de FlorijnAs; het programma om de bereikbaarheid van de stad te vergroten. Binnen dit programma kreeg Assen onder andere een nieuw stationsgebied, een stadsboulevard, meerdere tunnels en een nieuwe vaarroute. De FlorijnAs vormt een verbindingsas die prominente plekken in Assen met elkaar verbindt. Matthias Oostrik maakte voor dit programma ook het lichtkunstwerk 'De Assen van Assen', in de Vredeveldsetunnel. 

K&C was in het kader van haar werkzaamheden op het gebied van Kunst in de Openbare Ruimte betrokken bij de realisering van de kunstwerken. 

Over Matthias Oostrik
Matthias Oostrik werkt op het snijvlak van digitale kunst, installatiekunst en film. Zijn werk raakt wetenschap, podiumkunsten en zelfs filosofie en psychologie. Hij werkt hiervoor onder andere samen met gerenommeerde neurowetenschappers, performance kunstenaars en met het aanwezige publiek, dat vaak een integraal onderdeel vormt van zijn werk.

Een 'Spoor van Water' is mede tot stand gekomen met bijdragen van het BPD Cultuurfonds en Mondriaan Fonds.
Foto's: Gert Jan van Rooij