• Drentse Talentprijs Cultuur

Drie genomineerden Drentse Talentprijs Cultuur

Categorie: 
Kunstbeoefening

Nadua Kramer, Anne-Will Lufting en Willemijn Maandag zijn genomineerd voor de Drentse Talentprijs Cultuur. 
De genomineerden maken 8 april kans op 2500 euro en een beeld van kunstenaar Els Mondt. 

Nadua Kramer 
Nadua Kramer is een jonge Assense zangeres die gitaar heeft leren spelen via YouTube. Haar muziek wordt beïnvloed door artiesten als Ed Sheeran, Blanco White en Dilana Smith. Het verlies van haar vader inspireerde haar om eigen nummers te schrijven die gaan over het verlies van geliefden, wereldwijde onrechtvaardigheid en persoonlijke frustraties. De singer-songwriter is in 2018 geselecteerd voor het coachingstraject Hit the North. 

Anne-Will Lufting 
Anne-Will Lufting uit Nieuw-Amsterdam studeerde in 2017 af aan academie Minerva in Groningen. Ze werkt met leer, kunstleer of bisonyl dat ze op verschillende manieren buigt, waardoor er verrassende werken ontstaan. Daarna brengt zij verf, kleur en glans op het geplooide oppervlak aan. Haar kunstwerken vertonen enerzijds de kenmerken van een sculptuur en anderzijds die van een schilderij. 

Willemijn Maandag 
De in Sleen geboren actrice Willemijn Maandag voltooide de opleiding musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en werd daarna aangenomen als understudy van diverse rollen in de musical 'A Chorus Line'. Afgelopen jaar was zij te zien als de understudy van Eliza Doolittle in de musicalklassieker 'My Fair Lady' en Mistress en Evita in de musical 'Evita'.
De drie genomineerden zijn door een Drentse jury geselecteerd uit een lijst met 52 namen die zijn voorgedragen door organisaties en inwoners van Drenthe. De kandidaten worden nu voorgelegd aan een onafhankelijke landelijke jury onder voorzitterschap van burgemeester Marco Out van Assen. Deze jury wijst uiteindelijk de winnaar aan.
De Talentprijs wordt op 8 april uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Muziekcentrum Westerveld in Dieverbrug. Dan wordt ook bekend wie de winnaar is van de Drentse Anjer Prijs van het Prins Bernard Cultuurfonds Drenthe. De Drentse Anjer Prijs is bedoeld voor groepen om het belang en de kracht van samenwerking in de culturele sector benadrukken. De prijsuitreiking wordt ondersteund door Dagblad van het Noorden en RTV Drenthe.