• Popgala Noord - Blackbriar

Drie Drentse genomineerden Popgala Noord

Categorie: 
Kunstbeoefening

ESNS presenteert op dinsdag 12 januari 2021 de digitale editie van Popgala Noord. De awardshow, ter ere van de Noordelijke muziekindustrie en popcultuur, start om 17:00 uur en wordt uitgezonden op PodiumTV en het digitaal kanaal van Dagblad van het Noorden. Er zijn drie Drentse genomineerden; de symfonische metalband Blackbriar uit Assen, singer-songwriter Daphne van Ditshuizen uit Emmen en Het Podium in Hoogeveen.
Dat het gala anders is dan voorgaande jaren blijkt wel uit de categorieën waarin de awards te winnen vallen. Zo is er dit jaar de Omdenk-Award geïntroduceerd voor het beste initiatief uit de muziekindustrie ten tijde van de corona-crisis. Daarnaast worden er prijzen uitgereikt voor het Beste Talent, Beste Artiest, is er een Lifetime Achievement award en kan het publiek stemmen op de Collega van het Jaar. 

Het Podium Hoogeveen genomineerd voor Omdenk-Award
In de categorie Omdenk-Award zijn drie initiatieven genomineerd. Het Leeuwarder festival Welcome to The Village maakte dit jaar een radio-uitzending en lanceerde een speciale doos vol lekkers en producten van eigen leveranciers. Rapper Kraantje Pappie zou twintig keer in SPOT Groningen staan, maar moest deze ook weer annuleren. Samen met Mr. Mofongo bedacht hij Craney's Kippenhok: een afhaalservice voor kipgerechten in Groningen. In Hoogeveen kwam Het Podium met 'Locked and Live': een online platform dat artiesten faciliteert in het streamen van shows en tickets verkoopt via een 'pay as you like'-formule. Zo worden zowel artiesten als crew gesteund.

Blackbriar genomineerd voor Beste Artiest
Blackbriar, The Vices en Inge van Calkar dingen mee naar de prijs voor Beste Artiest. 

Daphne van Ditshuizen genomineerd voor Beste Talent
Voor de categorie Beste Talent zijn Daphne van Ditshuizen, Jonathan Rhodes en Cloudsurfers genomineerd.