• Drentse Uitmaand
  • Drentse Uitmaand
  • Drentse Uitmaand
  • Drentse UItmaand
  • Drentse Uitmaand
  • Drentse Uitmaand

Drentse Uitmaand 2021

Categorie: 
Evenementen

In september start in Drenthe het nieuwe culturele seizoen. Dat vieren we dit jaar met de Drentse Uitmaand-campagne 'We gaan weer..'. Na vele corona-maanden beginnen we hopelijk aan een cultureel seizoen vol met workshops en cursussen, festivals, uitmarkten, kunstroutes en theater-, bioscoop en museumbezoek. Om het nieuwe seizoen een feestelijke start te geven heeft de Drentse Uitmaand dit jaar een geheel nieuw campagnebeeld en een nieuwe website.

Het campagnebeeld is gemaakt door kunstenaars Sandra Kip (fotografie) en Hilja Staal (mixed media). Voor het maken van het beeld zijn Sandra en Hilja uitgegaan van materialen uit de Drentse Natuur. Dit heeft geresulteerd in zes vrolijke figuren die allemaal een andere kunstdiscipline uitbeelden: muziek, dans, fotografie, theater, literatuur en beeldende kunst.

De figuren zie je ook terug op de nieuwe website die samen met Markting Drenthe is gerealiseerd. Eind augustus en begin september is het dansende figuurtje te spotten op posters langs de wegen in Drenthe.

Activiteiten aanmelden
Organiseer je een activiteit in september? Dan kun je die aanmelden voor de Drentse Uitmaand, zodat iedereen weet dat ook jij of jouw organisatie weer culturele activiteiten organiseert. Ga hiervoor naar drenthe.nl Nog niet eerder een activiteit aangemeld? Op onze site lees je hoe je dat doet. 
Op www.drentseuitmaand.nl vind je een overzicht van alle activiteiten. Houd ook de Facebook en Instragram van de Drentse Uitmaand in de gaten voor updates.