• Hello Festival 2019

Drents talent op Hello Festival

Categorie: 
Kunstbeoefening

Zes Drentse acts staan op zaterdag 8 en zondag 9 juni 2019 op het podium in 'De Huiskamer' van het Hello festival in Emmen.
Naast grote internationale namen als Lenny Kravitz en Keane kun je op Hello ook kijken en luisteren naar Jason Staal, Hannah Mae, Jooz, Leon Moorman, Mary Confurius en Nadua.
Het Drents Talent podium is een samenwerking tussen de Provincie Drenthe, Gemeente Emmen, Stichting Kunst & Cultuur, The Bakeshop, Cement Meppel en Hello Festival. 

Jason Staal
Jason Staal was jaren actief als liedjesschrijver van de Nederpopband Asman.
Na 15 jaar is de band gestopt en Jason Staal gestart. Alleen schrijven, alleen spelen en alleen aan het roer. En dat allemaal samen met muzikale vrienden, die maar één ding willen. Mooie dingen maken. Het debuutalbum "Daggedachten" wordt omschreven als kleinkunst met een catchy popsausje, vermengd met een grote voorliefde voor teksten en theater. Een muzikaal album, met alleen maar eigen werk, waarvan een aantal duetten met o.a Tim Akkerman, Mooi Wark en Paul de Munnik. 

Hannah Mae
Hannah Mae (1998) uit Emmen is een jonge, rootsy singer-songwriter bij wie de muziek in haar bloed zit. Hannah Mae heeft gewerkt met namen zoals Jeff Zwart (o.a. Dilana Smith) en Bernard Gepken (o.a. Daniël Lohues, Maaike Ouboter). Met haar optredens, zowel met band als solo, met alleen haar gitaar -van huiskamers en café's tot support shows in grote theaters- gooit ze hoge ogen en laat ze zien dat ze klaar is om de Drentse provinciegrenzen te overstijgen. 

Jooz
Jooz (Jozua Pentury) is een creatieve duizendpoot die furore maakt als Rapper, MC & Spoken Word Artist. Hij is geboren in 1992 in Groningen en groeide op in Assen in een muzikale familie. Zelf is hij een laatbloeier die pas op 21-jarige leeftijd teksten ging schrijven en begon te rappen. Innovatief als hij is bracht hij als één van de eerste artiesten wereldwijd een 360 videoclip uit. De videoclip genaamd 'Experimental' ging viral. In 2017 kwam zijn EP genaamd 'Jooz Mag Het Weten' uit. Hiphop/Jazz/Soul & Future Beats vormen de basis van de verfrissende liveshow van Jooz. Eén ding is zeker.. JOOZ MAG HET WETEN!
Leon Moorman
Opgegroeid in Drenthe, afgestudeerd aan het conservatorium te Zwolle, beïnvloed door grote voorbeelden als Eagles, Billy Joel, Springsteen en John Mayer, deed veel internationale podiumervaring op en heeft een grote passie voor liedjes schrijven en performen...
Leon Moorman timmert voor het eerst solo aan de weg, en heeft grootse plannen. Zijn teksten zijn eerlijk en open, en worden door warme klanken verpakt in mooie melodieën en nuchtere eenvoud. Na 4 jaar als frontman van folkband Scrum kwam Leon eind 2018 met zijn debuut singel 'Naor Huus'. De in het Drents geschreven song werd enorm goed opgepakt door niet alleen de regionale radio, maar ook nationaal en zelfs buiten de landsgrenzen. 

Mary Confurius
Mary Confurius is een muzikant die met haar muziek licht en donker combineert. In een intieme sfeer vertaalt ze de muziek die ze hoort en voelt naar haar nummers. Ze begeleid zichzelf met de warme klanken van haar gitaarspel. Haar teksten zijn eerlijk, uit het hart en variëren van kwetsbaar naar krachtig, waarbij ze zich niet laat tegenhouden door taboes. 

Nadua
Nadua Kramer is 19 jaar, komt uit Assen en timmert sinds april dit jaar flink aan de weg als singer-songwriter. Ze won Drentsch Peil XL 2018 en stond begin 2019 op Eurosonic in Groningen. Nadua heeft inmiddels drie nummers uitgebracht: "Goodbye For Now", de protestsong "Red" en "Northern Lights". Ze luistert veel naar Ed Sheeran, maar vindt het lastig om haar stijl daarmee te vergelijken of überhaupt haar stijl onder een bepaald genre te scharen. Het nummer "Northern Lights" schreef ze voor Willem Reitsema, ook wel bekend als de troubadour van Emmen, die als een oom voor haar was. In november 2017 overleed hij op 57-jarige leeftijd en Nadua schreef het nummer ter nagedachtenis aan hem.