Drents Cultuur Vacczine

Categorie: 
Evenementen

Het Drents Cultuur Vacczine werd onlangs gepresenteerd. Het is een magazine waarin de culturele evenementen worden beschreven die de komende weken in de provincie Drenthe georganiseerd worden. Ook is er ruimte in het blad voor de grote culturele organisaties die hun deuren weer voor het publiek hebben geopend. In het magazine wordt duidelijk hoeveel moois er de komende maanden plaats gaat vinden na een lange coronapandemie.

Het magazine is in opdracht van de provincie Drenthe gemaakt en ook K&C was hierbij actief betrokken. Het blad heeft 82 pagina's met informatie over Festival Veenhuizen, de Westerborkfilm, Boerenrockfestival, Frida Kahlo, beelden en Gees en Art of Wonder bijvoorbeeld. Bert Rossing van Huus van de Taol heeft ook een paar handige tips voor de toerist om de Drent en Drentse taal te doorgronden. Zo geeft hij de volgende tip met betrekking tot het groeten:

Groet altijd. Vergeet dat niet! Op de fiets, al wandelend... groet tegenliggers, onbekenden die passeren, mensen aan het tafeltje naast je. Dat is heel eenvoudig in het Drents.
Goedemorgen - Moi
Goedemiddag - Moi
Goedenavond - Moi
Tot ziens - Nou moi hè

Het magazine is op verschillende culturele plaatsen in Drenthe verkrijgbaar en hieronder als pdf te downloaden.