Drenthe Represente

Onder begeleiding van spoken word-kunstenaar Mr. Pim Pomsy gaan eind augustus twaalf rappers en producers in Drenthe nieuw werk schrijven. Ze laten zich hierbij inspireren door het Drentse landschap en elkaar. Onder de twaalf rappers en producers zijn zes Drentse (hiphop-) artiesten, die hun talent verder willen ontwikkelen. 
De rappers en producers strijken neer in Breeland Recreatie groepsaccommodatie in Annen, waar ze in de natuur en omringd door cultuurhistorische plekken in alle rust, samen nieuwe tracks kunnen schrijven. Aan het eind van een intensieve week worden de nieuwe nummers gepresenteerd. Als de coronamaatregelen het toelaten kan hier een select groepje liefhebbers bij aanwezig zijn. De presentatie en het werkproces wordt door een filmmaker gevolgd. Zijn film is later online te zien.

Deelnemers uit Drenthe
Drentse deelnemers zijn o.a. Mr. Skolnick, Milktray, Reausse Boye en natuurlijk Mr. Pim Pomsy himself.

Poplab Drenthe
Drenthe Represente is onderdeel van Poplab Drenthe en is één van de resultaten van de Poplab Academy's van vorig jaar. Dit najaar vinden er nieuwe Poplab Academy's plaats. Tijdens deze Academy's worden Drentse makers uitgedaagd om met ideeën voor bijzondere crossover projecten te komen. De beste ideeën worden in 2021 uitgevoerd. Elk Poplab-project eindigt met één of meerdere (online-) presentaties voor publiek.