Doe mee met Symfonica in D!

Categorie: 
Kunstbeoefening

Speel je een instrument? Of hou je van zingen? Doe dan mee met Symfonica in D. Op 6 november 2022 gaan we in een groot orkest en groot koor werken aan een prachtige presentatie. Dit jaar zijn we te gast in Theater De Tamboer in Hoogeveen. Het thema is 'Wie, wat, waar...' Je kunt je nu aanmelden op www.symfonicaind.nl 

Symfonica in D is voor iedereen tussen de 6 en 21 jaar. Onder begeleiding van dirigent Roeland Robert speelt het Symfonica in D-orkest meerdere nummers. Het orkest en koor presenteren samen 'Who's afraid of the big bad wolf' en 'De blauwbilgorgel'. Een hele uitdaging! Het koor staat onder begeleiding van Minka Zaal en Arian van der Mark. Het koor en orkest brengen ook nog eigen werk ten gehore. 

Samen muziek maken 
Symfonica in D biedt jonge muzikanten of zangers in Drenthe de kans om samen muziek te maken. Het spelen in dit orkest of zingen in het projectkoor is elk jaar weer een hele belevenis. Koor- en orkestleden repeteren een hele dag in groepen onder begeleiding van particuliere muziek- en koordocenten. De dag wordt om 16.00 uur afgesloten met een optreden voor publiek.

Datum: zondag 6 november 2022
Aanvangstijd voor het orkest: 9.30 -17.00 uur
Aanvangstijd voor het koor: 9.30-17.00 uur (o.v.b)
Locatie: Theater De Tamboer, Hoogeveen

Voor ouders en jongeren
Kosten deelname: € 7,50 p.p. te voldoen bij de aanmelding. Restitutie van de deelnamekosten is niet mogelijk. Na betaling wordt een link gestuurd om de muziek te downloaden.
Kaartjes publiek: € 2,50 p.p. Kaartjes voor het publiek worden over enkele weken verkocht via de kassa van Theater De Tamboer. 

Voor wie?
Leden van jeugdorkesten, jeugdkoren en schoolorkesten. Kinderen die graag zingen. Leerlingen van particuliere muziek- en zangdocenten of muziekscholen.

Niveau van het repertoire voor het orkest
Viool: Beginners, 1e vingerstand / Viool: Gevorderd, 1e positie en begin 3e positie. Altviool: Vraag aan je docent. Cello: beginners, 1e vingerstand / Cello: Gevorderd, Grote greep / Contrabas: Vraag aan je docent /Blazers en slagwerk: Beginners A niveau / Gevorderden B niveau.

Symfonica in D is een initiatief van zelfstandige muziekdocenten, Stichting Kunst & Cultuur, ICO Partner in Kunst & Cultuur, Facet en CultuurKlik. De dag is mogelijk dankzij financiële bijdragen van Provincie Drenthe, gemeente Hoogeveen, Prins Bernhard Cultuurfonds en de praktische hulp van Rotary Club Assen.