• Symfonica in D

Doe mee met het pop-up orkest of projectkoor Symfonica in D

Categorie: 
Evenementen

In theater De Nieuwe Kolk in Assen wordt op zaterdag 9 november een bijzondere activiteit georganiseerd voor kinderen en jongeren in Drenthe die een instrument bespelen of zingen.  Strijkers, blazers, maar ook slagwerkers uit de hele provincie zijn welkom om mee te spelen in het pop-up orkest Symfonica in D. Jonge zangers kunnen zich aansluiten bij het projectkoor. Er wordt een hele dag gerepeteerd voor een slotconcert aan het eind van de middag. Aanmelden kan via de website www.symfonicaind.nl 

De organisatoren van Symfonica in D hopen ook dit jaar weer het grootste pop-up orkest van Drenthe te realiseren. 
Deelnemers repeteren op zaterdag 9 november vanaf 10.00 uur een breed repertoire muziekstukken en liedjes; van klassiek tot pop- en filmmuziek. De muziek en liedjes krijgen ze bij aanmelding al toegezonden, zodat ze van tevoren al kunnen oefenen. Eerst wordt er per instrument gerepeteerd, daarna komen alle instrumenten samen in het orkest. 

Het pop-up orkest en projectkoor zijn een initiatief van verschillende partijen die met het verdwijnen van de muziekscholen zien dat jongeren wel individueel of in kleine groepjes een instrument leren bespelen, maar er weinig gelegenheid is om met verschillende instrumenten samen te spelen laat staan in een groot orkest. 
Symfonica in D is mogelijk dankzij een financiële bijdrage van de provincie Drenthe en de Rotary Club in Assen.