• ToekomstDenken

Doe mee aan Toekomstdenken

Categorie: 
Kunstbeoefening

Woon jij in Drenthe en ben je beeldend kunstenaar? Meld jouw werk dan aan voor de tentoonstelling Toekomstdenken! Van 15 februari tot en met 29 maart 2020 is deze grote kunsttentoonstelling te zien voor publiek in CBK Emmen. Ook jouw werk kan hier onderdeel van zijn. 

Blik in de toekomst  
De expositie Toekomstdenken werpt een brede blik in de toekomst. Van utopische gedachten en dromen tot een kritische reflectie op de wereld van morgen. Toekomstdenken daagt jou uit om na te denken over de toekomst en jouw ideeën te vertalen in een kunstwerk. Ook de professionele Drentse kunstenaars Joop Striker, Kitty Boon, Loes Heebink, Maria Berkhout en Peter Veen lieten zich inspireren door de toekomst. Het werk van deze boegbeelden is ook te bewonderen in de expositie. 

Wie kan zich aanmelden? 
De tentoonstelling is er voor jong en oud en voor professionals en amateurs. En of je nou schildert, fotografeert, filmt of installaties bouwt: elke vorm van beeldende kunst is welkom. Zo wordt de expositie een bijzondere bundeling van allerlei beeldende technieken en disciplines. 

Laat je inspireren en ontwikkel je talent 
Is jouw werk te zien tijdens de tentoonstelling, dan ben je ook van harte welkom om deel te nemen aan de Verdiepingsdag op 29 februari 2020. Ontwikkel je talent in de workshops, bespreek je werk met professionals en vakgenoten én doe ideeën op voor het maken van nieuw werk. Aan het eind van de tentoonstellingsperiode worden negen kunstenaars uitgenodigd deel te nemen aan een masterclasstraject op maat. 

Het project Toekomstdenken 
Toekomstdenken is een participatieproject en talentontwikkelingsprogramma van K&C en Stichting Beeldruimte Overijssel. Het project daagt kunstenaars uit om over hun eigen grenzen heen te kijken, zich te verdiepen en eventueel crossovers aan te gaan. Het project bestaat uit inspiratiedagen, verdiepingsdagen, workshops, lezingen én deze expositie. Een project voor iedereen met groeiambities.

Aanmelden kan tot 1 februari 2020 via deze website
Deelname kost € 15 per tentoongesteld werk (maximaal 2 werken per kunstenaar).