• Blackbriar winnaar 2021
  • Mare Keja winnaar 2020
  • Anne-Will Lufting winnaar 2019

Deadline Drentse Talentprijs Cultuur nadert

Categorie: 
Kunstbeoefening

Wij zijn nog steeds op zoek naar kandidaten voor de Drentse Talentprijs Cultuur. Ken jij iemand die het afgelopen jaar een opvallende culturele prestatie heeft geleverd? Meld hem, haar of de groep dan vóór 10 januari 2022 aan door een mail te sturen naar ellen@kunstencultuur.nl. Jouw kandidaat wordt dan meegewogen door een Drentse jury en wellicht voorgedragen aan de landelijke jury voor de hoofdprijs. 

De winnaar van de Drentse Talentprijs Cultuur ontvangt 2500 euro en een beeld van Els Mondt. De andere twee genomineerden ontvangen elk 500 euro. De genomineerden kunnen inwoners van Drenthe zijn, maar ook voormalige inwoners komen voor de prijs in aanmerking.
De Talentprijs is een prijs van K&C om jong talent in de schijnwerper te zetten en stimuleert de talenten om zich verder te ontwikkelen. 

De prijs wordt in april uitgereikt. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door de band Blackbriar, het jaar daarvoor door celliste Mare Keja en in 2019 was de prijs voor musicaltalent Willemien Dijkstra.