Dag van de Drentse geschiedenis

Categorie: 
Onderwijs

Op donderdag 13 oktober 2022 organiseren het Drents Archief, K&C en het Platform Drentse Musea de Dag van de Drentse Geschiedenis. Een dag voor docenten geschiedenis, CKV en Mens en Maatschappij, leden van historische verenigingen, medewerkers van musea en zzp'ers. Aanmelden kan hier.
Thema van 2022: Wat een ramp! 
Welke vormen van veerkracht en solidariteit brengen rampen teweeg. Hoe was dat vroeger én nu? Met deze en andere vragen gaan we tijdens de Dag van de Drentse Geschiedenis aan de slag.

Lotte Jensen en workshops
Te gast is prof. dr. Lotte Jensen, hoogleraar Nederlandse literatuur- en cultuurgeschiedenis aan de Radboud Universiteit. Zij is expert op het gebied van rampen en Nederlandse identiteitsvorming. Zo verscheen vorig jaar haar bundel Crisis en catastrofe, over de invloed van rampen op solidariteit en liefdadigheid, en lokale en nationale identiteitsvorming in de periode 1750-1940. Eind deze maand volgt een nieuw boek, over de strijd van de Nederlanders tegen het water. 
Na de lezing van Lotte Jensen volgt een workshopronde waarin we het onder andere gaan hebben over co-creëren, het aanboren van nieuwe doelgroepen en het onderzoeken van de complexe interacties tussen mensen en erfgoed.

Praktische informatie
Datum: Donderdag 13 oktober 2022
Aanvang: 14.30 uur
Locatie: Drents Archief
Adres: Brink 4 (entree Museumlaantje), 9401 HS Assen