Cultuurfestival NEXT in de herkansing

Categorie: 
Evenementen

Het festival NEXT werd op 18 december afgelast vanwege ijzel. Maar het festival krijgt 19 februari een herkansing. Podium34 in Borger is de plaats waar een nieuwe generatie cultuurmakers vanaf 19.30 uur van zich laat horen. Zij presenteren een film, theater, muziek, mode en een documentaire. De toegang tot het festival is gratis. 

In de Willibrordkerk in Borger waar Podium 34 is gevestigd brengt het theatercollectief Zij Zei de voorstelling Goed Gestemd. Een voorstelling over horen en luisteren.
De documentaire De Vlaggenhijsers van Drenthe geeft een beeld van inwoners in de provincie die trots elke dag de Drentse vlag in top hebben wapperen. De documentaire wordt vertoond met livemuziek van Hans van der Werf. 

De tweede film op het festival laat een zoektocht zien naar Het mooiste geluid. Gestart in coronatijd gingen drie jonge makers in verschillende landen op zoek naar het mooiste geluid. De vraag is of ze die hebben gevonden. 

Fusion tenslotte laat een aantal hiphop nummers horen, terwijl twee modellen twee bijzondere kledingcreaties laten zien op een speciaal uitgerolde catwalk.

NEXT is één van de resultaten van Poplab Drenthe. Het lab biedt een nieuwe generatie cultuurmakers een podium. Muziek is vast onderdeel van elke presentatie. De jonge makers kunnen gebruik maken van coaches om zich te ontwikkelen als kunstenaar.